Opleiding FPG-KNHS IPG

Opleiding

Paardensport is jouw passie: Je hebt jarenlang (hobbymatig) ervaring met het werken met paarden en paardrijden. Het spreekt jou aan om anderen het paardrijden te leren? Als daarnaast je interesse ligt bij het werken met mensen met een beperking, dan is de opleiding Instructeur Paardrijden Gehandicapten (IPG) iets voor jou !!

Vooropleiding:

Om de IPG opleiding te mogen gaan doen moet je eerst een Basis Instructeurs diploma behaald hebben. Om een Basis Instructeur Opleiding (ORUN Niveau 3) te kunnen gaan volgen, moet je eerst de Kandidaat Basis Instructeur Opleiding (Orun Niveau 2) behaald hebben met minimaal een 7 voor het onderdeel lesgeven.

Meer informatie over deze opleidingen kun je vinden op :

IPG Opleiding:

Als je het diploma Basissport hebt behaald, kun je aansluitend de opleiding Instructeur Paardrijden Gehandicapten volgen. Deze start in september 2021 en loopt tot december van hetzelfde jaar.

De opleiding wordt, bij voldoende aanmeldingen, decentraal gegeven op diverse locaties. Je volgt de opleiding op één van de vier praktijkbedrijven. Daarnaast worden er enkele centrale bijeenkomsten gegeven. Voor de examens staan o.a. ’lesgeven aan doelgroepruiters’ en ‘aansturen kader’ op het programma.

Deze opleiding wordt verzorgd door de KNHS in samenwerking met de FPG.

Heb je interesse, dan kun jij je inschrijven via: www.knhs.nl/instructeurs.

EVC-traject

Heb jij geen instructeursdiploma, maar geef je al wel jarenlang les? Dan is het EVC-traject misschien geschikt voor jou. EVC staat voor erkennen van Eerder Verworven Competenties.

In het EVC-traject verzamel je bewijsmateriaal om aan te tonen dat je over bepaalde competeties beschikt, zoals lesgeven, zelf rijden en coachen bij wedstrijden. Tijdens een intakegesprek wordt bepaald of je voldoende kennis en vaardigheden hebt om te worden toegelaten tot het EVC-traject. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het vullen van je portfolio. Een examinator beoordeelt dan of het aangeleverde bewijs voldoende bewijst dat je ervaren genoeg bent en vindt er een afrondend portfoliogesprek plaats. 

https://www.knhs.nl/instructeurs/evc-traject/

Afdrukken

Agenda

Agenda

Bekijk onze Agenda

Lees meer....

FPG maneges

FPG maneges

Vind hier een overzicht van alle lidstichtigen aangesloten bij de FPG

Lees meer....

Opleiding

Opleiding

Hoe word je Instructeur Paardrijden Gehandicapten?

Lees meer....

Kennissite

Kennissite

Als FPG lid kunt u gebruik maken van onze kennissite.

Lees meer....

Contact

Secretariaat Vereniging FPG
p/a Jean Louis Pisuisselaan 16
1948 AH Beverwijk
Tel. 06-46745415
info@verenigingfpg.nl
 
cbf logo federation

Inloggen

Als lid van de FPG krijgt u een inlogaccount. Deze is geschikt voor het forum en voor de kennissite.