Opleiding FPG-KNHS IPG

Opleiding

Instructeur Paardrijden Gehandicapten (IPG)

Paardensport is jouw passie. Je voelt je er thuis. Je hebt jarenlang keihard gewerkt en dat loont. Mensen met paarden komen naar jou voor advies. Jij helpt ze. Het delen van jouw vaardigheden is iets wat in je bloed zit. Maar je wilt meer. Je honger naar kennis is groot. Verdieping geven aan je vakmanschap.

Een specialist worden in gehandicapten paardensport. En dat overbrengen op anderen. Dat is jouw droom.

Volg de KNHS opleiding tot instructeur met als variant Paardrijden Gehandicapten en maak van jouw passie je vak!

Je wordt opgeleid tot Instructeur Paardrijden Gehandicapten. Daarvoor volg je dertig cursusbijeenkomsten. Daarnaast loop je 100 uur stage op twee verschillende FPG maneges. Tijdens de stage maak je kennis met het FPG manegebedrijf en leer je lesgeven aan groepjes ruiters met een beperking. Het organiseren van een activiteit is een onderdeel van je stage.

Meer informatie over de opleiding instructeur Basissport variant Paardrijden Gehandicapten is te vinden bij de KNHS, door middel van onderstaande link

www.knhs.nl/instructeurs

EVC-traject

Heb jij geen instructeursdiploma maar geef je al wel jarenlang les? Dan is het EVC-traject misschien geschikt voor jou. EVC staat voor erkennen van Eerder Verworven Competenties.

In het EVC-traject verzamel je bewijsmateriaal om aan te tonen dat je over bepaalde competeties beschikt, zoals lesgeven, zelf rijden en coachen bij wedstrijden. Tijdens een intakegesprek wordt bepaald of je voldoende kennis en vaardigheden hebt om te worden toegelaten tot het EVC-traject. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het vullen van je portfolio. Een examinator beoordeelt dan of het aangeleverde bewijs voldoende bewijst dat je ervaren genoeg bent en vindt er een afrondend portfoliogesprek plaats. 

https://www.knhs.nl/instructeurs/knhs-instructeursopleiding/evc-traject/

Afdrukken

Agenda

Agenda

Bekijk onze Agenda

Lees meer....

FPG maneges

FPG maneges

Vind hier een overzicht van alle lidstichtigen aangesloten bij de FPG

Lees meer....

Opleiding

Opleiding

Hoe word je Instructeur Paardrijden Gehandicapten?

Lees meer....

Het Forum

Het Forum

Stel een vraag in ons Forum

Lees meer....

Contact

Secretariaat Vereniging FPG
Het Ziedhuijs 26

cbf logo

Inloggen

Als lid van de FPG krijgt u een inlogaccount. Deze is geschikt voor het forum en voor de kennissite.