Aangepast Mennen

Mennen voor mensen met een beperking

Mennen is het besturen van paard en (men)wagen. Voor de men wagen kunnen 1, 2 of 4 paarden/pony’s staan. Mennen voor mensen met een beperking wordt meestal gedaan met 1 paard en er rijdt altijd een instructeur of ervaren menner mee op de men wagen. Kijk hier bij welk FPG lid je terecht kunt.

Intake

Als je voor het eerst gaat mennen, wordt samen met jou gekeken wat je beperkingen zijn, zodat de meest geschikte combinatie samengesteld kan worden van paard, tuig en wagen. Zo kunnen de leidsels bijvoorbeeld aangepast worden en hebben sommige wagens een oprijmogelijkheid voor een rolstoel.

Recreatief mennen

De meeste menners met een beperking gaan voor hun plezier mennen en zien dit als hobby. Per menner wordt gekeken wat hij/zij zelf kan en kan/wil leren. Afhankelijk van de mogelijkheden van de stichting waar je ment: wordt er gemend met 1 menwagen of met meerdere menwagens. Tijdens het mennen kan het volgende gedaan worden:

  • Mennen in de binnen of buiten bak. Hier kan de menner dan leren sturen en leren rijden van (dressuur)oefeningen. Als de menner wat meer ervaring heeft, kan er ook vaardigheid gereden, dit is het rijden van een parcours met kegels.
  • Mennen op straat en/ of in het bos. Als dit mogelijk en veilig is kan er ook op de weg en/of in het bossen worden gemend. Het buitenrijden in de omgeving is leerzaam en ook nog heerlijk voor menner en paard.
  • Indien mogelijk en wenselijk kan de menner ook helpen bij het inspannen en uitspannen van het paard of de pony.

Aangepast mennen 1
Aangepast mennen 2
Aangepast mennen 3

Wedstrijd mennen

Menners met een beperking die erg enthousiast zijn geworden, zouden deel kunnen nemen aan een wedstrijd. Mogelijk wordt er daar waar jij ment, wel een keer een menwedstrijd georganiseerd.

Als je heel fanatiek bent en je hebt de (financiële) mogelijkheden, dan kun je misschien zelf een paard, menwagen en dergelijke kopen en zo deelnemen aan wedstrijden. De menner met een beperking kan deelnemen aan de reguliere men wedstrijden. Hier worden de onderdelen dressuur, marathon (natuurhindernissen) en vaardigheid gereden, dit zijn meestal meerdaagse wedstrijden. Voor de menners met een lichamelijke beperking zijn er ook wedstrijden paramennen, inclusief Wereld Kampioenenschappen. De paramenners worden ingedeeld in Grade 1 of Grade 2. Voor meer informatie over wedstrijden paramennen, zie hier.

Koetsenrit of Huifkartocht

Heb je niet de mogelijkheid of de wens om zelf te gaan leren mennen, maar het lijkt je wel leuk om een keer mee te rijden op een menwagen/koets of huifkar? Bij een aantal van onze leden is dit mogelijk, kijk hier waar je terecht kunt.

Afdrukken

Agenda

Agenda

Bekijk onze Agenda

Lees meer....

FPG maneges

FPG maneges

Vind hier een overzicht van alle lidstichtigen aangesloten bij de FPG

Lees meer....

Opleiding

Opleiding

Hoe word je Instructeur Paardrijden Gehandicapten?

Lees meer....

Kennissite

Kennissite

Als FPG lid kunt u gebruik maken van onze kennissite.

Lees meer....

Contact

Secretariaat Vereniging FPG
p/a Jean Louis Pisuisselaan 16
1948 AH Beverwijk
Tel. 06-46745415
info@verenigingfpg.nl
 
cbf logo federation

Inloggen

Als lid van de FPG krijgt u een inlogaccount. Deze is geschikt voor het forum en voor de kennissite.